Zlatan Ibrahimović


Zlatan pelaa nykyään Manchester United:in riveissä ja on yksi tunnetuimmista ruotsalaisista jalkapalloilijoista. Vuonna 2011 Zlatan oli Italian parhaiten palkattu pelaaja, eikä suotta, sillä pelatessaan Internazionalen väreissä hän oli mukana voittamassa kolme peräkkäistä Italian liigamestaruutta.

Ruotsissa hän on ainoa pelaaja, joka on vastaanottanut Guldbollen-palkinnon useammin kuin kahdesti ja hänet on valittu Ruotsin parhaimmaksi jalkapalloilijaksi kymmenen kertaa. Jo vuonna 2001 Zlatan aloitti ammattilaisena Ajaxissa. Kolme vuotta myöhemmin hän siirtyi italialaisen Juventukseen, jonka riveissä ensimmäisen kauden aikana hän teki 16 maalia 35 ottelussa.

Pelikautensa aikana hänet valittiin vuoden pelaajaksi ja parhaimmaksi ulkomaiseksi pelaajaksi Serie A:ssa. Vuonna 2006 Zlatan siirtyi toisen italialaisen seuran pelaajaksi, kun Internazionale osti hänet yli 20 miljoonalla eurolla. Ensimmäisellä kaudella hän pääsi nauttimaan Italian mestaruudesta ja voitti 15 maalilla seuran sisäisen maalipörssin.

Kauden 2009–2010 hän pelasi Barcelonan paidassa, jonka jälkeen hän siirtyi edustamaan Milan-joukkuetta. Vuonna 2012 Zlatan voitti toistamiseen Serie A:n maalikuninkaan tittelin, mikä teki hänestä ensimmäisen pelaajan joka on voittanut tittelin kahdessa eri seurassa.

Samana vuonna hän voitti Italian vuoden parhaan pelaajan palkinnon, mikä teki hänestä ensimmäisen pelaajan Italiassa, joka on saanut kyseisen palkinnon kolmeen kertaan. Ibrahimović pelasi ensimmäisen Ranskan liigan ottelunsa 2012, kun hänet siirrettiin Paris Saint-Germain -joukkueeseen. Kaudella 2015–2016 hän siirtyi kaikkien aikojen maalitilaston kärkipaikalle, pelatessaan kotiottelun Marseillea vastaan laukoen kaksi rangaistuspotkumaalia.


  • Uusin blogiviesti

  • Kalusto

  • Kategoriat