Suuren maailman pelit

Suomalaiset ovat tunnetusti urheilukansaa. Meitä kiinnostavat varsinkin lajit, joissa suomalaiset ovat menestyneet, kuten jääkiekko, keihäänheitto, moottoriurheilu ja mäkihyppy. Sinänsä laji on ihan sama mutta jos seuraavana on suoritusvuorossa suomalainen, kääntyvät katseet tv-ruutuihin jännittämään. Urheilumenestys tuntuu hyvältä, sillä pienestä kansasta ponnistanut menestyjä on suomalaisille osoitus sisukkuudesta, tuosta ihmeellisestä suomalaisille ominaisesta piirteestä.

Suomesta puuttuu kuitenkin suuren maailman meininki liittyen esimerkiksi jalkapalloon. Monelle laji on lajien laji eli kuningaslaji, jonka voittanutta ei ole. Teknologian kehityksen myötä eri maiden liigoja on yhä helpompi seurata missä vain joten moni seuraa harrastuksekseen esimerkiksi Englannin tai Saksan jalkapalloliigaa. Maailman parhaimmissa joukkueissa pelaavat maailman parhaimmat jalkapalloilijat ja niiden kohtaaminen on mannaa urheilun ystäville.

Netin kautta fanitavaran tilaaminenkin on nykyisin mutkatonta, hyvissä nettikaupoissa kuten osoitteessa Samdodds.com on tarjolla laadukkaita ja tyylikkäitä fanituotteita, Liverpoolin joukkuetta kannattava fani tilaa taatusti itselleen makean punaisen liigapaidan kesäksi. Maailmalla oman joukkueen kannattaminen on iso juttu ja jokainen tosi fani haluaa tuoda kannatuksensa esille, nyt se onnistuu myös hieman kauempaa.

Moni matkustaa nykyisin katsomaan Formuloita Unkariin, jalkapalloa Espanjaa ja korista Jenkkeihin. Urheilumatkustamisesta on tullut arkista, sillä turnausten seuraaminen paikan päällä on jotain ihan muuta kuin televisiosta seuraaminen.

Lomaan yhdistetty kisatapahtuma kruunaa monen loman, kun ensi kertaa pääsee isolle stadionille innokkaiden fanien keskelle laulamaan ja jännittämään, alkaa suunnitella jo seuraavaa reissua kisoihin. Urheilutapahtumissa tunnelman luovat fanit ja jännitys tiivistyy käsin kosketeltavaksi.

Maailmalle ei lähdetä ainoastaan seuraamaan muiden suorituksia, vaan sinne matkataan myös kokeilemaan omia rajoja. Reissaaminen urheilun takia voi olla oma juttu tai se voi olla oman kaveriporukan yhteinen harrastus.

Netin kautta urheilumaailma on pienentynyt. Matkustaminen on tullut helpommaksi, viikonloppureissu katsomaan peliä Euroopan kaupunkiin on monen ulottuvissa ja liikkuminen lentokoneella ei tunnu poikkeavan enää junamatkasta lähikaupunkiin. Suomalaiset seuraavat toki edelleen omia menestyjiään mutta sen rinnalle on tullut myös urheilun seuraaminen lajin kiinnostavuuden vuoksi, ei ainoastaan kilpailijoiden.


  • Uusin blogiviesti

  • Kalusto

  • Kategoriat