Suomen parhaimmat naisjalkapalloilijat

Suomen naisten maajoukkue pääsi ensimmäistä kertaa Euroopan Mestaruus-kilpailuihin vuonna 2005 ja sijoittui hienosti jaetulle kolmannelle sijalle Ruotsin kanssa. Naispuolisista jalkapallotähdistä Laura Österberg Kalmari on pelannut eniten maaotteluita ja tehnyt eniten maaleja naisten maajoukkueessa. Kalmari pelasi uransa aikana kaikkiaan 134 maaottelua ja teki uraa vuosien ajan USA:n ammattiliigassa.

Kun listataan naisjalkapalloilun kärkinimiä, Anne Mäkinen kuuluu ehdottomaan tähtiluokkaan. Hän oli ensimmäinen naispelaaja, joka ylsi 100 maaotteluun vuonna 2006 ja oli ensimmäinen suomalainen naisammattilainen pelatessaan neljän vuoden ajan USA:ssa. Anne Mäkinen valittiin vuonna 2005 EM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Sekä Mäkinen että Kalmari ovat molemmat saaneet paikkansa Suomen jalkapalloilun Hall of Fame –listalla. Tältä samalta listalta löytyy myös Hanna-Mari Sarlin, joka pelasi Ruotsin Hammarby IF:n lisäksi uransa aikana HJK:n ja Puotinkylän Valtissa ja Sarlinin meriittilistalta löytyy 11 Suomen Mestaruutta.

Eniten otteluita keränneiden joukosta löytyy edellä mainittujen pelaajien lisäsi myös Sanna Valkonen ja Jessica Julin. Valkonen on toiminut Suomen maajoukkueen kapteenina ja pelasi uransa aikana kaiken kaikkiaan 120 maaottelua. Jessica Julin pelaa keskikenttää ja aloitti uransa maajoukkueessa vuonna 1997. Hän saavutti neljäntenä naisjalkapalloilijana 100 maaottelun rajan. Eniten maaleja Kalmarin lisäksi ovat laukoneet Sanna Talonen, joka on ainoana suomalaisena pelaajana pelannut kolmessa EM-lopputurnauksessa ja Linda Sällström, joka valittiin vuoden naisjalkapalloilijaksi vuonna 2008.


  • Uusin blogiviesti

  • Kalusto

  • Kategoriat