Suomen miesten jalkapallomaajoukkue

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue toimii Suomen Palloliiton alaisena ja se pelasi ensimmäisen ottelunsa vuonna 1911, jolloin vastassa oli naapurimaa Ruotsi. Ensimmäisen kerran suomen A-maajoukkue pyrki maailmanmestaruuskilpailuihin vuonna 1938, pääsemättä kuitenkaan karsinnoista eteenpäin.

Joukkue tunnetaan lempinimellä Huuhkajat ja sen pääasiallisena kotikenttänä on toiminut Helsingin Olympiastadion aina Stadionin valmistumisesta alkaen. Stadion rakennettiin alun perin vuoden 1940 olympialaisia varten ja nykyisin joukkueen pelejä pelataan myös Tampereella, Turussa ja Helsingin Sonera Stadionilla, jossa alustana on tekonurmi.

Eniten otteluita miesten maajoukkueessa ovat pelanneet kansainvälisestikin tunnetut Jari Litmanen, Sami Hyypiä ja Jonatan Johansson. Suurimmat maalikuninkaat ovat vuosien varrella olleet Jari Litmanen (32 maalilla), Mikael Forssell (29 maalia) ja Jonatan Johansson (22 maalin tuloksella).

Vuodesta 2016 lähtien joukkuetta on valmentanut ruotsalainen Hans Backe ja hänen sopimuksensa kattaa myös joukkueen luotsaamisen vuoden 2018 MM-kilpailuihin, jos joukkue pääsee karsinnoissa läpi. Huuhkajat on ollut historiansa korkeimmalla sijalla vuonna 2007, jolloin Suomen maajoukkueen ranking-sijoitus oli 33. Vuoden 2016 alkupuolella sijoitus samaisella listalla oli jaettu 61. sija.

Suurimman otteluvoiton miesten A-joukkue on saavuttanut vuonna 1922, kun se pelasi Viroa vastaan ja voitti maalein 10–2. Karvain tappioista vuorostaan tuli ottelussa Saksaa vastaan vuonna 1940 kun Suomi hävisi pelin nöyryyttävin 13–0 lukemin. Nykyisen joukkueen kapteenina toimii puolustajan paikkaa pelaava Niklas Moisander, jolla takanaan vuonna 2016 jo 51 maaottelua.


  • Uusin blogiviesti

  • Kalusto

  • Kategoriat