Onko jalkapallojoukkueen ostaminen kaikkien ulottuvilla?

footballer

Moni viettää aikaansa pelaten FIFA-videopeliä ja unelmoi oman jalkapallojoukkueen omistamisesta. Kannattavaa bisnestä ei jalkapallojoukkueen omistamisesta saa, sillä rahaa kuluu yhtä paljon kuin sitä tulee sisään. Mutta kyseessä onkin kutsumus ja usein upporikkaiden harrastus, jossa mukana on yhtä paljon sydäntä kuin järkeä.

Yleensä jalkapallojoukkuetta ei voi kävellä ostamaan kuin ruisleipää marketista, vaikka rahasumma valmiina käyttöön olisikin. Esimerkiksi Englannissa on käytössä testit, jotka pitää läpäistä, ennen kuin on toivoakaan päästä jalkapallojoukkueen omistajaksi. Kyseessä on niin sanottu ’fit and proper’-testi, joka asettaa tietyt ennakkoehdot jalkapallojoukkueen omistajalle. Heillä ei esimerkiksi saa olla suorittamatonta rikosrangaistusta eikä heillä voi olla äänioikeutta missään muussa jalkapallojoukkueessa.

Jos ei satu olemaan venäläinen oligarkki tai jos vanhemmat eivät ole huomanneet perustaa jalkapallojoukkuetta himoavalle omaa rahastoa, täytyy siirtää katse muihin rahoitusvaihtoehtoihin. Rahapelien pelaaminen saattaa tuoda unelman ulottuville ja lottovoitto avata ovet tulevalle monimiljonäärille. Tarjolla on loton lisäksi myös muita pelejä, kuten eurojackpot, joiden voitot liikkuvat huikeissa summissa.

Netin kautta voi pelata myös muita lottopelejä, kuten amerikkalaista Powerballia, jonka päävoitto saattaa nousta miljardeihin, tai DinoLottoa, jonka kiinteä päävoitto on 50 miljoonaa. Sitten vain peukut pystyyn ja silmät kiinni odottelemaan päävoittoa! Kannattaa kuitenkin muistaa, että Euroopan ulkopuolisten lottojen voitoista joutuu maksamaan veroa.

Vaikka jalkapallojoukkueista ei saa kannattavaa bisnestä vaikka miten yrittäisi, ovat ne kuitenkin monen sijoittajan hankintalistalla. Usein jalkapallojoukkueen ostajat ovat kiihkeitä faneja ja kaupassa on mukana enemmän sydäntä kuin päätä. Mike Ashley omistaa jalkapallojoukkue Newcastle Unitedin eikä ole luopumassa siitä, vaikka joukkue tekee kovaa tappiota joka päivä, onhan hän oman jalkapallojoukkueensa suurin fani.

Toisenlainen tarina on Chelsealla, jonka venäläinen oligarkki Roman Abramovich osti vuonna 2003. Hänen johdollaan on joukkue noussut todelliseksi tekijäksi jalkapallossa ja pystyy vetämään puoleensa todellisia nimipelaajia. Abramovich ei paljoa tekemisistään puhele, mutta tässä tapauksessa tulokset puhuvat puolestaan.

Jalkapallojoukkueen voi saada myös perinnöksi. Näin kävi Southamptonin nykyiselle omistajalle, Katarina Liebherrille, josta isänsä kuoltua tuli joukkueen omistaja.


  • Uusin blogiviesti

  • Kalusto

  • Kategoriat