Maailman mielenkiintoisimmat futaajat

soccer

Maailman suosituimman urheilulajin huipuilla on lukuisia faneja ja urheilutähtien elämää ja jokaista liikettä seurataan tarkkaavaisesti. Maailman kovimpaan kastiin kuuluvat mediassa mielenkiintoa herättävät Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic ja Neymar da Silva Santos Jr. Kaikki kolme ovat nousseet tähtiin melko vaatimattomista oloista. Miehistä jokaisella on siis taustalla kiehtova tarina maailman parhaimmin ansaitsevien futaajien joukkoon. Taidokkaan pelaamisen ohella tähtipelaajien tulevat sopimukset, tyttöystävät ja perhe-elämä sekä yksityiselämän kuviot kiehtovat futisfaneja.

Siirtolaisperheen poika nousee maailman huipulle

Zlatan on näyttävien raamiensa kokoinen myös mediassa ja mies on jatkuvasti kaikkien huulilla. Zlatan on aina ollut medialle ristiriitainen persoona. Temperamentistaan tunnettu pelaaja antaa haastatteluja silloin kun huvittaa ja niille toimittajille, joista pitää. Zlatan on syntynyt Ruotsissa siirtolaisperheeseen ja hänen ankara lapsuutensa sekä taustansa ovat toimineet innoittajina monille muille siirtolaisille. Zlatanista kirjoitettu omaelämäkerta julkaistiin vuonna 2011 ja se oli valtava menestys monissa maissa.

Silvia_Preihs / Shutterstock.com

Silvia_Preihs / Shutterstock.com

Kirja valotti sekä urheilijan peliuraa että yksityiselämää ja se teki huippu pelaajasta lopullisesti kuuluisan myös pelikenttien ulkopuolella. Myös Zlatanin vaimo Helena Seger on tuttu näky jalkapallokenttien laidoilla ja Tukholman ostoskaduilla, hänen kerrotaankin olevan heikkona luksuslaukkuihin. Zlatan itse taas lanseerasi viime vuonna omaa nimeään kantavan tuoksun, jota markkinoidaan urheilullisille ja itsevarmoille miehille eli juuri sellaisille kuin pelaaja itsekin on julkisuuteen antamansa imagon mukaan.

Ruotsin maajoukkueessa pelaava Zlatan oli kesän 2016 EM-kisojen seuratuimpia pelaajia. Häneltä ja Portugalin Ronaldolta odotettiin hattutemppuja ja uusia ennätyksiä. Ruotsi joutui kuitenkin tyytymään kohtaloonsa hävitessään ratkaisevan ottelun Belgialle ja pakkaamaan laukkunsa. Zlatanin hylätty maali ottelussa jäi kaivelemaan niin pelaajaa kuin fanejakin.

Zlatan on kuitenkin suunnannut katseensa jo uusiin haasteisiin ja tehnyt sopimuksen Manchester Unitedin kanssa. Lauantaina 30.7 Zlatan teki ensi esiintymisensä Manun paidassa joukkueen kohdatessa turkkilaisen Galatasarayn. Huikeita maaleja tehtaillut hyökkääjä on nyt 34-vuotias ja hänellä uskotaan olevan edessään vielä lukuisia huippuvuosia niin halutessaan. Pelaajaa pidetään kovakuntoisena, harvinaisen taitavana sekä päämäärätietoisena, kun kyseessä on jalkapallossa menestyminen. Zlatanin toivotaan myös antavan uudelle seuralleen sen kaipaamaa nostetta ja henkeä. Futaaja on pelannut huipputasolla Alankomaissa, Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa, ja nyt on aika valloittaa Englannin kovatasoinen valioliiga. Hänen kerrotaan myös saaneen tarjous valtameren taakse David Beckhamin joukkueeseen.

Huippupeliä ja juhlintaa Brasiliasta

Nuorena uransa aloittanut Neymar pelaa Espanjan Barcelonassa sekä kotimaansa Brasilian maajoukkueessa. Ennen Rion olympialaisia Neymarin juhlinta on noussut otsikoihin ja pelaaja itse on kieltäytynyt lopettamasta hauskanpitoa. Jo paljon 24-vuotiaana saavuttanut pelaaja on ilmoittanut juhlimisen kuuluvan hänen yksityiselämäänsä ja taitojen kentällä taas pelimaailmaan. Neymarin harrastuksiin kuuluu myös pokerin pelaaminen ja hän on saanut äskettäin pokerimaailmassa arvostetun Pokerstarsin WSOP-rannekkeen turnauksen voiton kunniaksi.

neymar

Neymar – Pokerstars

Rion olympialaiset ovat pian ovella ja Neymarilta odotetaan paljon Brasilian tiimissä. Maailman kovimpana jalkapallomaana tunnettu Brasilia isännöi kisoja, joten kotiyleisö on taatusti vahvan jalkapallotiiminsä takana. Maailman kuudenneksi parhaimmaksi rankatulla Neymarilla on siis paineita johdattaa joukkuetta kohti voittoa. Neymar pelaa samassa FC Barcelonan joukkueessa Messin kanssa ja heitä pidetään Luis Suarezin kanssa maailman kovimpana hyökkäyskolmikkona. Tulevalle kaudelle Barca on tiivistämässä hyökkäyspäätään uusilla pelaajahankinnoilla, joten joukkue tulee mitä todennäköisimmin taistelemaan jälleen kerran kärkipaikoilla.

Pikkumies viherkenttien supertähtenä

Sympaattinen Lionel Messi on rankattu maailman arvokkaimmaksi pelaajaksi, joka nauttii myös ehdottomasti kovinta palkkaa kaikkien palloilijoiden vertailussa. Hänet on palkittu lukuisilla palkinnoilla, viimeksi hän pokkasi maailman parhaimman jalkapalloilijan palkinnon viime kauden osalta. Kyseinen palkinto oli jo Messin viides ja, jos tahti jatkuu samanlaisena, se tuskin oli viimeinen. Messiä on usein kuvailtu Maradonan mantelinperijäksi ulkoisen habituksen ja menestyksen vuoksi. Pienen kokonsa ansiosta vikkelä ja teknisesti taitava pelaaja pesee mennen tullen monet vastustajansa. Messi onkin tehtaillut huikeat määrät maaliennätyksiä uransa aikana.

Maxisport / Shutterstock.com

Maxisport / Shutterstock.com

Argentiinalainen Messi on ollut viime aikoina kova pala maan jalkapalloliitolle. Häviöön päätynyt Copa American finaali Chileä vastaan oli valtava pettymys Messin kotimaassa. Vielä järkyttyneimpiä olivat kansalaiset Messin päätöksestä jättää Argentiinan maajoukkueen rivit. Argentiinan jalkapalloliitto on yrittänyt saada Messiä takaisin epätoivoisesti mutta Messi on pitänyt itsepäisesti päänsä. Hän on ilmoittanut, ettei kuulu tällä hetkellä Argentiinan maajoukkueeseen eikä ole kiinnostunut Argentiinan jalkapalloliiton tarjouksista. Messin kerrotaan pettyneen maajoukkueen johtotyyliin eikä hän ole pyörtänyt päätöstään, vaikka pelaajalle on tarjottu mahdollisuutta vaikuttaa maajoukkueen valmentajan valintaan ja linjojen vetoon.

Messi jatkaa pelaamista FC Barcelonan riveissä ja hän onkin noussut otsikoihin viime aikoina uudella imagollaan. Harjoituksista bongattu Messi on nimittäin nykyisin blondi. Tulevalla kaudella Messiltä odotetaan joukkueensa riveissä huikeita taidonnäytteitä, joihin maailman parhaimman jalkapalloilijan seuraajat ovat jo tottuneet. Sen sijaan tulevissa MM-kisoissa Argentiinan joukkueeseen näyttää jäävän Messin kokoinen aukko.


  • Uusin blogiviesti

  • Kalusto

  • Kategoriat