Luo tunnettavuutta omalle joukkueellesi

Jalkapallon pelaaminen on mahtava harrastus ja todellinen kutsumus monelle palloilun ystävälle. Suurin osa pelaajista olisi varmasti tyytyväisiä, jos keskittyä voisi ainoastaan pallon kimpussa kamppailuun, mutta harrastukseen kuuluu usein myös muita velvollisuuksia. Yksi näistä on joukkueen markkinointi, jonka tarkoituksena on houkutella katsojia peleihin ja nuoret lupaukset liittymään joukkueeseen.

Joukkueen tunnetuksi tekeminen ei välttämättä kuulosta kaikkien urheiluhullujen korviin kovinkaan kiinnostavalta projektilta, mutta todellisuudessa siitä voi saada paljonkin iloa irti. Hyvällä tuurilla joukkueen riveistä löytyy markkinointihenkisiä ihmisiä, joilla on tällä saralla paljon annettavaa ja ideoita. Miten jalkapallojoukkueen mainostaminen sitten kannattaisi hoitaa? Yksi pomminvarma keino ovat mainostuotteet, joista on iloa niin olemassa oleville ja tuleville faneille kuin pelaajillekin.

Urheilumarkkinointi on kiinnostava aihealue, jota on mahdollista opiskella korkeakoulutasolla esimerkiksi Haaga-Helia (http://www.haaga-helia.fi/fi/etusivu) ammattikorkeakoulussa. Harrastelijajoukkueen onnistuneeseen markkinointiin ei kuitenkaan korkeakouluopintoja vaadita, vaan alkuun pääsee helposti ottamalla sosiaalisen median haltuun ja hyödyntämällä joukkueen logolla koristettujen hauskojen tuotteiden voimaa.

Fanikulttuuri on tärkeä osa jalkapalloa – oli kyseessä sitten Fifan järjestämät maailmanluokan kilpailut tai kaveriporukoiden keskinäiset kisailut. Ei siis mikään ihme, että joukkue kuin joukkue tarjoaa kannattajilleen mieluusti mahdollisuuden fanituotteiden hankkimiseen. Lukemattomia erilaisia tuotteita, joihin saa painatettua joukkueensa logon, myy esimerkiksi Axonprofil. Perinteiset t-paidat, lippikset ja kaulaliinat ovat aina hyvä valinta, mutta kattavien vaihtoehtojen ansiosta joukkue voi halutessaan myös yllättää faninsa mitä mielikuvituksellisemmilla tuotteilla.

Fanituotteiden myyminen joukkueen peleissä ja omassa verkkokaupassa on loistava keino paitsi fanien ilahduttamiseen myös varojen keräämiseen. Kun paidat, lippikset ja muut tuotteet sitten pääsevät käyttöön peleissä ja niiden ulkopuolella, joukkueen nimi ja logo tulevat tutuksi uusille silmäpareille. Siksi fanituotteiksi kannattaakin valita sellaisia mainostuotteita, jotka ovat laadukkaita ja pääsevät varmasti usein käyttöön. Miten olisi vaikkapa sateenvarjo tai aurinkolasit Suomen kesää viettäville jalkapallofaneille?

Peleissä voi kätevän käyttötavaran lisäksi myydä myös kannatustuotteita, jotka nostavat taatusti katsomon tunnelman kohdilleen ja takaavat, että joukkueen nimi sekä värit pysyvät myös vastapuolen kannattajien mielissä. Fanitorvet, puhallettavat kannatuskädet ja jättimäiset kannatuskepit takaavat, että ottelun meno on kuin suuren maailman peleissä ikään.


  • Uusin blogiviesti

  • Kalusto

  • Kategoriat