Kansainväliset jalkapalloturnaukset


Kansainvälisiksi jalkapallokilpailuiksi katsotaan turnaukset, jotka pelataan kahden eri maan välillä. Näihin luetaan jalkapallon EM-kilpailut, Aasian mestaruuskilpailut, Maanosaliittojen Cup, Copa América, CONCACAF Gold Cup, Afrikan mestaruuskisat ja MM-kilpailut.

EM-kilpailuihin 2016 pääsi osallistumaan 24 maata, aikaisemman 16:n sijaan ja karsintaottelut pelattiin yhdeksässä lohkossa. EM-mittelössä kilpaillaan jalkapallon Euroopan mestaruudesta ja turnaus pelataan joka neljäs vuosi.

Asia Cup, eli jalkapallon Aasian mestaruuskilpailut järjestetään Aasian jalkapalloliiton toimesta. Voittaja nimitetään Aasian mestariksi ja maajoukkue pääsee pelaamaan FIFA Confederations Cup –turnaukseen.

Maanosaliittojen Cup, eli Confederations Cup, järjestetään joka neljäs vuosi ja paikkana toimii MM-kisojen järjestäjämaa. Turnaukseen osallistuu kahdeksan maajoukkuetta, joista yksi on järjestäjä maa, toinen hallitseva maailmanmestari ja muut kuusi maanosaliittojen turnausten mestareita.

Copa América -turnaukseen osallistuvat Etelä-Amerikan alueelta Argentiina, Bolivia, Brasilia, Ecuador, Chile, Paraguay, Kolumbia, Peru, Uruguay ja Venezuela. CONCACAF Gold Cup on Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliittojen yhteinen turnaus, jossa Meksikolla on eniten voittoja kymmenellä mestaruudella.

Afrikan mestaruudesta taistelee joka toinen vuosi 16 eri Afrikan maata ja kilpailu on järjestetty vuodesta 1957 alkaen.

Jalkapallon MM-kilpailut ovat Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n järjestämä turnaus. FIFA toimii kattojärjestönä 208 jäsenjärjestölle ja sen nimi on lyhenne sanoista Fédération Internationale de Football Association. Turnaus kerää maailman parhaimmat jalkapallojoukkueet mittelemään mestaruudesta joka neljäs vuosi ja järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1930.


  • Uusin blogiviesti

  • Kalusto

  • Kategoriat