Englannin Valioliiga


Premier League, eli Englannin Valioliiga, on Englannin jalkapallon korkein sarjataso. Sen ensimmäinen kausi pelattiin 1992/1993, jota ennen sarjatasoa edelsi 1. divisioona. Englannin Valioliiga on ensimmäisellä sijalla UEFA:n sarjojen vertailutaulukossa. Joukkueita liigassa mestaruudesta pelaa kaikkiaan 20 ja sarjassa eniten mestaruuksia tilillään on nykyään Manchester United:illa, jonka meriiteissä on kaikkiaan 13 liigavoittoa. Kyseinen joukkue, joka tunnetaan myös nimellä The Red Devils, on ensimmäinen englantilaisjoukkue, joka on voittanut Europa Cup:in ja on myös maan historian menestynein seura.

Englannin Valioliigan sarjassa kilpailevat joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kahdessa ottelussa kauden aikana. Toinen näistä otteluista pelataan kotiotteluna ja toinen vieraissa. Kullekin joukkueelle tulee kaudessa näin 38 ottelua. Voitosta kukin joukkue nettoaa aina kolme pistettä ja tasapelistä saa tililleen yhden pisteen. Jokaisen kauden päätteeksi kolme huonointa joukkuetta pudotetaan Mestaruussarjaan ja kaksi parasta nousee vuorostaan Valioliigaan.

Valioliigaan pääseminen kasvattaa joukkueen tuloja huimasti ja on sekä nostanut pelaajien siirtosummia että kasvattanut kuilua Mestaruussarjan ja Valioliigan joukkueiden välillä. Valioliigaan päässeistä joukkueista neljä parasta kulkee tiensä aina Mestarien Liigaan asti. Näistä kolme parasta etenee suoraan turnauksen lohkovaiheeseen.

Valioliigan kolmen parhaan maalikuninkaan joukossa ovat nimekkäät pelaajat Alan Shearer, joka toimi myös Englannin maajoukkueen kapteenina, Wayne Rooney, joka pelaa Manchester United:in pelipaidassa ja Andy Cole, joka pelasi 15 maaottelua Englannin maajoukkueessa.


  • Uusin blogiviesti

  • Kalusto

  • Kategoriat